Laat de klant voor je spreken

Moet je zelf van de daken schreeuwen hoe goed je bent? Of overtuigt het meer als anderen de kwaliteiten van jouw bedrijf roemen? Wij denken het laatste. Daarom benaderen wij jouw klanten om hen te laten vertellen over de producten en diensten die jouw bedrijf biedt.

Onverdachte hoek
Testimonials of referenties zijn belangrijk. Omdat ze uit onverdachte hoek komen, zijn ze vaak bepalend voor de beeldvorming van de potentiële klant. Als andere klanten zo hoog opgeven over de kwaliteiten van jouw bedrijf, hoeft hij niet te twijfelen. Hoe vaak laat je jezelf niet leiden door de ervaringen van anderen?

Werkwijze
Tekst op Maat helpt je om de ervaringen van jouw klanten vast te leggen. Jij selecteert een aantal – het liefst minimaal drie – klanten die bereid zijn hun ervaringen te delen. Wij benaderen die afnemers en stellen enkele vragen. We schrijven een tekst, leggen die de klant voor en voeren eventuele wijzigingen door. Tenslotte plaats jij de tekst op de website, in een blog, op sociale media-kanalen en alle andere gewenste uitingen van jouw bedrijf.

Bereid
Klanten blijken veelal bereid om mee te werken aan testimonials. Als jouw bedrijf goede producten, diensten en service biedt, willen ze met alle plezier hierover hun ervaringen vertellen. En Tekst op Maat verwerkt die ervaringen tot aantrekkelijke teksten.